Замах на голову Херсонської ОВА Прокудіна: затримано ймовірного навідника

Замах на голову Херсонської ОВА Прокудіна: затримано ймовірного навідника

Служба безпеки України затримала чоловіка, за підказками якого росіяни намагалися поцілити по автомобілю голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна FPV-дроном. Про це повідомляє СБУ.

Затриманий 55-річний місцевий житель дистанційно працював на російську спецслужбу через знайомого, який після вторгнення втік до рф.

"Отриману інформацію фігурант месенджером передавав окупантам для підготовки прицільних ударів по місту, із застосуванням артилерії та дронів-камікадзе. Втім, співробітники СБУ завчасно викрили плани агресора та зірвали їх виконання. Одночасно провели комплексні заходи для убезпечення українських військових та посадовців прифронтової ОВА", - йдеться у повідомленні. 

Чоловік причетний до спроб замаху на голову місцевої ОВА. За його наведеннями та координатами окупанти намагались поцілити по автомобілю Прокудіна FPV-дроном.

Затриманому оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі він перебуває під вартою з перспективою довічного ув'язнення.

 Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц зустрівся з президентом Китаю Сі Цзіньпіном, він обговорював мир в Україні. Про це повідомляє канцлер Німеччини на своїй сторінці в Х.

Як писали "Ми-Україна"  раніше, президент США Джо Байден обговорив у Білому домі з прем’єр-міністром Чеської Республіки Петром Фіалою союзні відносини в НАТО, посилення оборонних можливостей Чехії та підтримку України. Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому.

Головне