Замах на Фіцо: лікарі розповіли, як зараз почувається прем'єр Словаччини

Замах на Фіцо: лікарі розповіли, як зараз почувається прем'єр Словаччини

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, який пережив напад, вже почувається краще. Однак поки очільник словацького уряду все ж залишатиметься у лікарні, пише "Європейська правда".

Як повідомили у лікарні імені Рузвельта у місті Банська-Бистриця, де лікується Фіцо, медики констатують поліпшення стану прем'єр-міністра Словаччини.

"Після засідання консиліуму команда присутніх лікарів підтвердила суб'єктивне поліпшення стану здоров'я прем'єр-міністра", - повідомили у медичному закладі.

Також у лікарні додали, що стан здоров'я Фіцо поліпшується відповідно до прогнозу, який раніше встановили лікарі.

Як повідомляли "Ми-Україна", 15 травня на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо було скоєно замах. Чоловік стріляв у політика в будівлі, де відбулося засідання уряду. Фіцо відразу ж доставили до медичного закладу із пораненнями, він перебував у тяжкому стані. Після замаху прем'єр Словаччини переніс не одну операцію і тривалий час його стан був досить важким. Через це транспортування політика до іншого медичного закладу було неможливим. Згодом міністр оборони країни Роберт Каліняк заявив, що Фіцо одужуватиме після нападу не менше кількох тижнів.

Головне