Залужний: Україні вдалося перехопити стратегічну ініціативу на полі бою

Залужний: Україні вдалося перехопити стратегічну ініціативу на полі бою

Україна перехопила стратегічну ініціативу на полі бою і вже має певні просування. Про це повідомив головнокомандувач Збройних Cил України Валерій Залужний.

За його словами, сьогодні він провів розмову з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі і розповів йому про ситуацію на фронті.

"Провів телефонну розмову з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі. Обговорили ситуацію на фронті. Нам вдалося перехопити стратегічну ініціативу, Сили безпеки і оборони України продовжують ведення наступальних дій, маємо просування", - зазначив Залужний.

При цьому він наголосив, що окупанти чинять сильний опір Силам оборони та зазнають значних втрат.

"Противник чинить потужний спротив, у той же час зазнає великих втрат. Намагається втриматися на позиціях за рахунок суцільного мінування місцевості", - розповів головнокомандувач ЗСУ,

Він також зазначив, що обговорив з генералом Міллі актуальні потреби українського війська у озброєнні, боєприпасах та засобах розмінування.

"Принагідно подякував за пакет військової допомоги, про який США оголосили напередодні. Домовилися і надалі залишатися на звʼязку та координувати дії задля деокупації української території. Разом - до Перемоги!" - резюмував Валерій Залужний.

Як повідомляли "Ми-Україна", заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, Сили оборони України вже звільнили від ворога на півдні 130 квадратних кілометрів.

Головне