Залужний та начальник Генштабу прибули на Рівненську АЕС

Залужний та начальник Генштабу прибули на Рівненську АЕС

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний і начальник Генерального штабу Сергій Шаптала прибули на Рівненську АЕС. Це відбувається вдруге за три дні.

Про це повідомила прес-служба Генштабу Збройних сил України в Telegram-каналі. Як зазначається, під час візиту на станції також були президент НАЕК "Енергоатом" Петро Котін та директор Рівненської АЕС Павло Ковтонюк.

Вони разом опрацювали питання обміну інформацією між військом та енергетиками. Метою цього є аналіз, планування та прогнозування можливих сценаріїв розвитку подій на Запорізькій атомній станції.

Присутні домовилися про тісну взаємодію для своєчасного вжиття заходів реагування на ті чи інші ситуації.

Нагадаємо, ЗАЕС вперше за чотири місяці підключили до єдиної доступної резервної лінії електропередач.

“Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС) було знову підключено до єдиної доступної резервної лінії електропередач через чотири місяці після її втрати, але ситуація з енергопостачанням на майданчику залишається надзвичайно крихкою під час війни та не є стійкою”, – заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, контрнаступ ЗСУ — це не шоу, бо українські військові сплачують кров’ю за кожен звільнений метр землі від окупантів. Так висловився головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний щодо заяв тих, хто вважає контрнаступ “повільним”. За словами головкому ЗСУ, його дратує, коли він чує слова про повільний контрнаступ української армії. Також Залужний зазначив, що для прискорення темпів просування контрнаступу наші військові потребують додаткового озброєння, у тому числі винищувачів F-16.

Головне