Залужний показав, як наші воїни вибивали росіян з Пʼятихаток

Залужний показав, як наші воїни вибивали росіян з Пʼятихаток

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний показав, як відбувалась деокупація П’ятихаток Запорізької області. Ворога з населеного пункту було вибито 18 червня.

На оприлюдненому відео – робота 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади.

Нагадаємо, загалом українські захисники упродовж двох минулих тижнів визволили з-під окупації вісім населених пунктів. Йдеться про Новодарівку, Левадне, Сторожове, Макарівку, Благодатне, Лобкове, Нескучне, П’ятихатки.

“Загалом підрозділи на таврійському напрямку просунулися в глибину супротивника до 7 км. Звільнена на півдні площа становить 113 квадратних кілометрів”, – уточнила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Вона також розповіла, нашим оборонцям вдалося просунулися в глибину противника на декількох ділянках Бахмутського напрямку. Це сталось попри те, що противник докладав чимало зусиль, щоб зупинити просування наших військ на цьому відтинку фронту та перекинув туди додаткові підрозділи й наростив кількість обстрілів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, британська розвідка помітила, що рф перекидає війська на Запорізький та Бахмутський напрямки після підриву дамби на Каховській ГЕС.

Головне