Залужний не отримав від Заходу, що просив, це ганьба для Конгресу, - Бен Ходжес

Залужний не отримав від Заходу, що просив, це ганьба для Конгресу, - Бен Ходжес

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний не отримав від країн Заходу того, що просив. Це ганьба для Конгресу США.

Про це повідомило естонське видання ERR з посиланням на слова колишнього командувача армії США в Європі генерала Бена Ходжеса. Він, зокрема, прокоментував інтерв'ю Залужного журналу The Economist, яке було опубліковано раніше. За його словами, воно було корисним.

"Він (Валерій Залужний - ред.) точно визначив виклики та потреби ЗСУ. Це саме той аналіз, який хочеться отримати від головнокомандувача збройних сил. Це дуже професійний аналіз, без емоцій. Дуже хороший перелік для України і всіх нас, який варто вивчити", - відреагував екскомандувач.

При цьому, як наголосив Ходжес, Захід публічно не відреагував на це інтерв'ю та на перелік потреб української армії. Зокрема, на рівні урядів країн жодної реакції не було.

"Це ганьба для нашого Конгресу, що вони відмовилися від своєї відповідальності. Я сподіваюся, що це питання буде вирішено цього місяця або на початку лютого", - зазначив генерал.

За його словами, найкращим подарунком для Кремля будем відмова американського уряду та конгресу від відповідальності у цьому питанні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, посол США в Україні Бріджет Брінк відреагувала на ранкову атаку рф 29 грудня. За її словами, Україна потребує фінансування вже зараз. Брінк опублікувала знімок екрана телефону з купою сповіщень про оголошення повітряної тривоги вранці.

Головне