Залізний трон з "Гри престолів" продали на аукціоні за майже 1,5 млн доларів

Залізний трон з

На аукціоні Heritage Auctions у Далласі, США, присвяченому серіалу HBO "Гра престолів", зіббали понад 21 мільйон доларів. Про це повідомляє Associated Press.

Протягом трьох днів понад 4 500 учасників змагалися за більш ніж 900 лотів, серед яких були обладунки, мечі, ювелірні прикраси та інші знакові предмети із серіалу.

Зіркою аукціону став Залізний трон, який був проданий за рекордні 1,49 мільйона доларів. Ця репліка, виготовлена з пластику, покрита металевою фарбою та прикрашена коштовностями, є точною копією трону, який з'являвся в серіалі.

Меч Джона Сноу, відомий як Довгий Кіготь придбали за 400 тисяч доларів. Костюм цього ж персонажа був проданий за 337,5 тисяч доларів.

Броню Джеймі Ланністера з чорної шкіри придбали за 275 тисяч доларів, а обладунки Королівської гвардії, які носив персонаж Грегор "Гора" Кліган, пішли з молотка за 212,5 тисяч доларів.

Червону оксамитову сукню Серсеї Ланністер продали за 137,5 тисяч доларів, а сірий замшевий плащ Дейнеріс Таргарієн – за 112,5 тисяч доларів.

Нагадаємо, частину реквізиту й костюмів, які використовували на зйомках восьмисезонного серіалу "Гра престолів" від стримінгової платформи HBO, продаватимуть на аукціоні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, колекція наручних годинників Віктора Медведчука, оцінена в 10,6 млн грн, виставлена на продаж на платформі Prozorro.Продажі. До колекції входять 20 лотів.

Головне