Закупівлі для війська контролюватимуть наглядові ради

Закупівлі для війська контролюватимуть наглядові ради

Міністерство оборони України планує посилити контроль за закупівлями для війська, які здійснюють Державний оператор тилу та Агенція оборонних закупівель. 

"Ми рухаємось у двох напрямках: по-перше, активно співпрацюємо з правоохоронними органами, система чинить опір, однак ми його здолаємо. Наприклад, у грудні СБУ та ОГП у взаємодії з Міноборони ліквідували корупційну схему на придбання боєприпасів для ЗСУ майже на 1,5 млрд грн, які були виведені з України, ці гроші 100% будуть повернені найближчим часом в український бюджет, ми над цим працюємо разом із СБУ. По-друге, працюємо над тим, щоб вирішити проблему системно. Це важливо. Тобто ми впроваджуємо нову архітектуру закупівель саме за стандартами НАТО", - наголосив посадовець.

Планують створити спеціальні наглядові ради, до яких увійдуть представники міжнародних партнерів.

Міноборони впроваджує нову архітектуру закупівель за стандартами НАТО.

Нагадаємо, у Офісі президента України прокоментували падіння літака Іл-76 у Бєлгородській області рф. Як зазначив радник голови ОПУ Михайло Подоляк, для уточнення усіх даних щодо цього інциденту потрібен певний час.

"Потрібен час, щоб уточнити всі дані", - заявив радник керівника ОП.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Естонія вирішила приєднатися до проведеної Великою Британією операції з навчання українських військових. Про це повідомляють у  Міноборони Естонії.

"Естонія оголосила про приєднання до проведеної Великою Британією навчальної операції "Інтерфлекс", - йдеться в заяві.

Головне