Закривати роботу червоної гілки під час ремонту мосту Метро не будуть, – КМДА

Закривати роботу червоної гілки під час ремонту мосту Метро не будуть, – КМДА

Закривати роботу деяких станцій червоної гілки метрополітену під час ремонту мосту Метро у Києві не будуть.

Про це заявив директор Департаменту транспортної інфраструктури Руслан Кандибор, повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації у Telegram-каналі.

За його словами, заплановане на 2024 рік виконання робіт із підсилення опор мосту Метро жодним чином не вплине на роботу метрополітену та, зокрема, червоної гілки. У КМДА закликали не вірити інформації анонімних Telegram-каналів.

"На сьогодні розробляється проєктна документація щодо підсилення опор мосту. Уже наступного року заплановано виконання цих робіт. Наголошую, на роботу метрополітену виконання робіт не вплине. "Червона" гілка метро працюватиме в штатному режимі", - наголосив директор Департаменту транспортної інфраструктури Руслан Кандибор.

Додаткових подробиць щодо ремонту мосту Метро в столиці у КМДА, який відбудеться наступного року, не повідомили.

Нагадаємо, голова постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестиційної діяльності Андрій Вітренко заявив, що невдовзі у Києві можуть частково закрити на ремонт ще одну ділянку метро, що на червоній гілці. Закриття відбудеться, якщо експертиза підтвердить аварійний стан мосту Метро. Принаймні останні два роки міст перебуває у "втомленому" стані.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, зсув ґрунту неподалік від станції метро "Деміївська" відбувся перед закриттям шести станцій "синьої" гілки, після чого було введено посилений контроль.

Головне