Закриття перегону між станціями "Почайна" і "Тараса Шевченка" на ремонт зараз не планується

Закриття перегону між станціями

Закриття перегону між станціями київського метро "Почайна" і "Тараса Шевченка" на час проведення планового ремонту не планується.

Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації в Telegram-каналі. Як зазначається, ділянка тунелів Оболонсько-Теремківської лінії між станціями "Почайна" та "Тараса Шевченка" потребує проведення планового ремонту.

Такий ремонт збираються провести влітку 2024 року. Наразі фахівці "Київського метрополітену" ведуть постійний нагляд за станом тунельних споруд на всіх ділянках ліній метрополітену, зазначили в КМДА. Особливо це стосується тих перегонів, які були побудовані у складних інженерно-геологічних і гідро-геологічних умовах.

У відомстві також закликали медіа не поширювати неправдиву інформацію. Це пов'язано з тим, що напередодні в мережі писали про підготовку до ремонту та тимчасове закриття ще двох станцій метро в Києві. Наразі проводиться закупівля проєктних робіт, а регулярний нагляд забезпечує безпеку руху поїздів та пасажирів. Фахівці здійснюють спостереження за технічним станом об’єктів метрополітену.

Нагадаємо, у КМДА заявляли, що надзвичайної події в метро Києва не сталося, її вчасно попередили. Міська влада заявила, що техпрацівники комунального підприємства ще з кінця листопада спостерігали потрапляння води та винос піску в тунелі між станціями "Деміївська" і "Либідська" на ділянці 14 метрів. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, зсув ґрунту неподалік від станції метро "Деміївська" відбувся перед закриттям шести станцій "синьої" гілки, після чого було введено посилений контроль. 

Головне