"Закордонне відрядження" за $6500: викрито ще одну схему незаконного перетину кордону

Українські правоохоронці спільно з прикордонниками викрили чергову схему незаконного переправлення чоловіків за кордон. Організатор пропонував їм за гроші "прибрати" собі "закордонне відрядження", інформує пресцентр Держприкордонслужби. 

Ціна питання - 6500 доларів за одну особу. 

"44-річний українець обіцяв своїм "клієнтам" працевлаштування на одному з підприємств. Надалі для чоловіків виготовляли пакет документів для закордонного відрядження", - йдеться у повідомленні. 

Ділка було затримано поліцейськими та співробітниками ДПСУ після того, як він отримав частину обумовлених з клієнтом коштів. 

Нині здійснюється досудове розслідування. 

Нагадаємо, спроби незаконного перетину кордону України продовжуються щоденно, вони відбуваються як по "зеленій" ділянці кордону, так і в межах пунктів пропуску. Лише 6 березня ДПСУ повідомила про одразу декілька випадків "вилову" з річок ухилянтів, які намагаються втекти з України. Спочатку прикордонники розповіли, що "впіймали" у Дністрі п'ятьох чоловіків, потім - ще 11 порушників біля Тиси, частину з яких довелося рятувати.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на початку березня у Держприкордонслужбі назвали кількість спроб дати хабар прикордонникам за час дії воєнного стану. Зафіксовано майже 1000 спроб підкупу співробітників ДПСУ, в цілому прикордонникам за вказаний період було запропоновано понад 10 мільйонів гривень неправомірної вигоди.

 

Головне