Закопати не вдасться: у ДТЕК озвучили єдиний спосіб захистити ТЕС від ударів

Закопати не вдасться: у ДТЕК озвучили єдиний спосіб захистити ТЕС від ударів

Україна може захистити свої теплові електростанції виключно закривши небо на ними засобами протиповітряної оборони. На цьому в ефірі марафону "Єдині новини" повідомив виконавчий директором ДТЕК Дмитро Сахарук. 

Очільник компанії пояснив, що варіанти із "закопуванням" станцій під землю або накриття їх саркофагом не спрацює. Річ у тім, що будівлі таких об'єктів можуть сягати у висоту пів сотні метрів. 

"Єдиний спосіб захисту - це ППО, яка має ракети для того, щоб збивати ракети", - наголосив Сахарук.

За його словами, останніми місяцями росіяни стали застосовувати для ураження модернізовані ракети. Покращені боєприпаси ворог завдають більше школи, зауважив він. 

Нагадаємо, армія рф вранці 8 травня здійснила черговий масований ракетний удар по Україні, зосередившись головним чином на ураженні об'єктів енергосистеми нашої країни. В цілому за ніч та ранок по українських регіонах ворог випустив 76 засобів повітряного нападу, зокрема 55 ракет включно з "Калібрами" та "Кинджалами". Влучання по об'єктах енергосистеми зафіксовані в шести областях - Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській та Вінницькій. У ДТЕК розповіли, що під час обстрілу цілями стали одразу три ТЕС компанії. 9 травня "Укргідроенерго" повідомило, що вчорашнім масованим обстрілом було повністю виведено з ладу дві ГЕС.

Як писав "Ми-Україна" раніше, енергетики не виключають підвищення тарифу на е/е для населення. Це пояснюється тим, що на фінансування ремонтів і підготовки до осінньо-зимового періоду потрібно більше 1 млрд доларів.

Головне