"Заколот Пригожина" насправді є спецоперацією Кремля, - Данілов

"Заколот Пригожина", який стався наприкінці червня і закінчився провалом "вагнерівців", насправді є спланованою спецоперацією Кремля.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Єдині новини".

"Це була спецоперація, яка була погоджена з путіним для виявлення тих генералів, які не дуже були налаштовані до путіна і його оточення", - заявив секретар РНБО.

Також Олексій Данілов наголосив, що вже є розуміння, скільки генералів були відсторонені від посад. І скільки з них вже знаходяться за ґратами.

Нагадаємо, представник ГУР МО України Андрій Юсов заявив, що перебування ПВК “Вагнер” в Білорусі – це російська ІПСО. За його словами, так росіяни хотіли відволікати сили і увагу наших партнерів, створювати додаткові точки напруги і зони небезпеки. Проте зробили гірше тільки собі.

“Подібні провокації змушують ту ж Польщу посилювати власний сектор безпеки і оборони, посилювати увагу до білоруського кордону. Готовність до протидії з боку наших союзників в НАТО і ЄС лише підвищується”, – сказав він.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, керівник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин має боятися помсти російського диктатора Володимира Путіна за заколот, який той влаштував 24 червня 2023 року. Таку думку висловив очільник американського ЦРУ Вільям Бернс. Він допустив, що відсутність реакції Путіна – це спроба виграти час та виявити, яку ще вигоду можна отримати від “вагнерівців”.

Головне