Закликав вбивати українських дітей: СБУ оголосила нову підозру російському пропагандисту Красовському

Закликав вбивати українських дітей: СБУ оголосила нову підозру російському пропагандисту Красовському

Служба безпеки України оголосила нову підозру пропагандисту та колишньому директору Russia Today Антону Кузнєцову-Красовському. Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Служба безпеки задокументувала нові злочини екс-директора з мовлення російського телеканалу Russia Today Антона Кузнєцова-Красовського, який закликав до геноциду українців.

Так, в одному з нещодавніх ефірів своєї авторської програми він публічно закликав топити і спалювати українських дітей", - зазначили в СБУ.

У спецслужбі додали, що цей сюжет вийшов не лише на російському телебаченні, але і на власних каналах російського пропагандиста в YouTube і Telegram. Тобто його побачили сотні тисяч підписників.

"На підставі цих фактів слідчі Служби безпеки повідомили Кузнєцову-Красовському про нову підозру за ч. 2 ст. 442 Кримінального кодексу України (публічні заклики до геноциду (діяння умисно вчиненому з метою повного або часткового знищення національної та етнічної групи шляхом позбавлення життя членів такої групи)", - йдеться у повідомленні.

В СБУ наголосили, що оскільки Красовський переховується від правосуддя за кордоном, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності.

Як відомо, у лютому цього року російського пропагандиста Антона Кузнєцова-Красовського в Україні засудили до 5 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Генеральний прокурор Андрій Костін повідомив, що в Україні вже відкрили кілька проваджень проти російських пропагандистів, які публічно підтримують війну росії. Також вони публічно закликають до агресії. 

Головне