Захисники неба цієї ночі знищили 2 ракети Х-59 та 4 "шахеди", які рф запустила по Україні

Захисники неба цієї ночі знищили 2 ракети Х-59 та 4

У ніч проти 8 серпня російські терористи запустили по території України ракети різного типу та ударні БПЛА. Про це повідомляє командувач Повітряних сил Микола Олещук.

Українська ППО знищила дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 4 чотири дрони.

За отриманою інформацією, противник здійснив комбіновану атаку на українську територію. З Білгородської області рф було випущено дві балістичні ракети "Іскандер-М", націлені на Харківську область.

Крім того, з літаків над Азовським морем запустили дві керовані ракети Х-59. Додатково, з району Єйська було відправлено чотири ударні безпілотники типу Shahed.

Українські сили оборони ефективно відреагували на цю загрозу. Завдяки злагодженим діям мобільних вогневих груп, зенітних ракетних військ та підрозділів радіоелектронної боротьби Повітряних Сил вдалося знищити шість ворожих об'єктів.

Зокрема, було збито обидві керовані авіаційні ракети Х-59 та всі чотири атакуючі БПЛА. Перехоплення відбулося над територією Одеської, Херсонської та Кіровоградської областей.

Нагадаємо, російські військові продовжили обстріли Херсона та прилеглих територій протягом останньої доби. Під удар потрапили обласний центр та 16 інших населених пунктів регіону. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Як писали "Ми-Україна" раніше, українські сили спецпризначення провели успішну операцію на Тендрівській косі, під час якої серед іншого була знищена важливу радіолокаційна станція. Про це в ефірі Ми-Україна" розповів військовий експерт Сергій Грабський. 

Головне