Захід має конфіскувати заморожені активи рф до виборів у США, - Кая Каллас

Захід має конфіскувати заморожені активи рф до виборів у США, - Кая Каллас

Захід повинен конфіскувати заморожені активи росії до виборів у США. Про це заявила прем'єр-міністр Естонії Кайя Каллас.

"Вибори – це завжди турбулентний час. Завжди краще зробити все можливе до важливих виборів", - заявила прем’єрка Естонії на полях Мюнхенської безпекової конференції.

На її думку, конфіскація російських коштів стала б додатковим інструментом, який, разом з військовою допомогою Україні та заходами щодо політичної ізоляції рф, міг би допомогти закінчити війну.

Слова Каллас є ще однією ознакою стурбованості Європи тим, як можливе повернення Дональда Трампа до Білого дому може вплинути на політику Заходу щодо росії та підтримку України. 

Нагадаємо, залізничне сполучення з Республікою Польща здійснюється у штатному режимі. Пасажирські та вантажні поїзди наразі курсують без ускладнень. Про це повідомили в "Укрзалізниці".

Як писали "Ми-Україна" раніше, німецький уряд вважає за необхідне, щоб Євросоюз вів санкції проти росії у зв'язку із загибеллю російського опозиціонера Олексія Навального. Із відповідною ініціативою на засіданні глав МЗС країн ЄС 19 лютого виступить міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок, пише Reuters. 

Головне