Захід має близько 100 батарей Patriot, але не може надати Україні 7 систем, - Боррель

Захід має близько 100 батарей Patriot, але не може надати Україні 7 систем, - Боррель

Захід має близько 100 батарей Patriot, але й досі не може надати Україні 7 систем, про які вона просить.

Про це повідомив високий представник ЄС Жозеп Боррель.

За його словами, союз робить недостатньо для того, щоб захистити Україну від спроб рф знищити українські міста з використанням ракет та керованих бомб.

"Я говорив з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою кілька днів тому, і він терміново просив про надання семи батарей Patriot, щоб захистити свою країну. Не може бути переконливим, що ми не можемо їх надати, враховуючи, що західні армії мають близько 100 батарей Patriot. І все ще ми неспроможні надати сім, яких вони відчайдушно просять", - сказав він.

Боррель підкреслив, що Європа повинна виконати свої власні зобов'язання, як моральні, так і політичні, стосовно підтримки України, де ситуація залишається дуже складною. Російська машина війни працює на повну потужність, незважаючи на велику ціну. За його словами, наразі існує велика нерівність між спроможностями рф та України.

"Росія може вести тривалу війну на виснаження та створювати враження, що вже перемогла, хоча фактично вона програє. Вони були за вісім кілометрів від парламенту України. Російські танки просунулися за вісім кілометрів до Ради, але їх відкинули назад. Для Росії достатньо не програти, щоб демонструвати свою перемогу. Україні, навпаки, потрібно перемогти, щоб не програти", - сказав високопосадовець ЄС.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у Криму знищено російський вертоліт Ка-27.

Головне