Захарова пригрозила французькому меру

Захарова пригрозила французькому меру

Директорка Департаменту інформації і преси МЗС рф та офіційна представниця відомства Марія Захарова відповіла на заяву мера Парижа столиці Анн Ідальго погрозами. Французька політикиня заявила, що атлетам з росії та Білорусі на Олімпіаді раді не будуть. 

"Я хочу сказати російським та білоруським спортсменам, що їм не раді в Парижі, і сказати українським спортсменам і всьому українському народу, що ми їх дуже підтримуємо", - наводить її слова видання The Guardian. 

Захарова у відповідь пригрозила Франції маркувати французькі товари на території рф наклейками "нам не раді в Москві".

"Поки що французькі товари не маркуються наклейками "нам не раді в Москві", але я знаю, що наших активістів не зупинити, якщо вони таке рішення ухвалять. Ще одна така заява, і представники французького бізнесу підуть брати штурмом мерію Парижа, слідом за фермерами, - заявила дипломатка.

Пізніше російське МЗС опублікувало нагадування про захоплення армією рф французької столиці 31 березня 1814 року.

"Мера Парижа Анн Ідальго та всю русофобський прошарок нинішньої французької влади від душі зі святом! Свого часу їхні попередники не оцінили миролюбності росії і жорстоко за це поплатилися", - прокоментувала Захарова. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, влітку росія відреагувала на новину про будівництво заводу Rheinmetall у притаманній їй манері. Так, представниця російського зовнішньополітичного відомства Марія Захарова заявила, що якщо цей завод буде збудовано "він стане законною ціллю для збройних сил росії". Голови Ради безпеки рф Дмитро Медведєв у погрозах був навіть більш конкретним та пригрозив "салютом з Калібрів".

Головне