Загроза з моря: ворог тримає у Чорному морі корабель з "Калібрами"

Загроза з моря: ворог тримає у Чорному морі корабель з

Один бойовий корабель ЗС рф, споряджений ракетним озброєнням, перебуває на бойовому чергуванні у басейні Чорного моря. В Азовському морі ракетоносіїв ворога не фіксується. Відповідні дані станом на ранок 3 жовтня навели у ВМС ЗС України.

Згідно з повідомленням, у Чорноморській акваторії помічено присутність одного російського корабля, озброєного крилатими ракетами "Калібр". Судно здатне здійснити залп до чотирьох ракет.

У той же час, в Азовському морі не виявлено жодного ворожого судна. 

У Середземному морі знаходяться два ворожі плавзасоби, оснащені "Калібрами". Їх сумарний ракетний потенціал складає до 24 крилатих ракет.

За підсумками доби 2 жовтня через Керченську протоку пройшло 18 суден:

  • з них шість увійшли до Чорного моря, причому чотири продовжили свій рух у напрямку протоки Босфор;
  • до Азовського моря прослідували 12 суден, з яких три прибули з боку Босфору.

Українські військові нагадують, що рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації на своїх суднах. Це створює додаткові ризики для безпеки морського судноплавства в регіоні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо у ніч на 3 жовтня знову атакувало Київ дронами. Напад відбувся вночі і тривав понад 5,5 годин. В столиці зафіксовані падіння уламків.

Головне