Загроза надзвичайно висока: рф вивела в море ще один носій "Калібрів"

Загроза надзвичайно висока: рф вивела в море ще один носій

Окупанти наростили корабельне угруповання в Чорному морі, вивівши на бойове чергування ще один ракетоносій. Як інформують Сили оборони півдня України, в Чорноморську акваторію вийшов додатковий малий ракетний корабель. 

Від ранку у морі службу також несуть два російські фрегати - "Адмірал Макаров" та "Ессен", споряджені високоточним озброєнням. Сукупний потенційний залп на цю годину збільшився з 16 до 24 "Калібрів". 

"Рівень ракетної загрози - надзвичайно високий", - наголосили оборонці півдня. 

Як відомо, вранці в Середземномор'ї службу також був зафіксований одне вороже судно з крилатими ракетами готовими до пуску.

"Фрегати тримаються неподалік Новоросійська, але навіть звідти ракетоносії такого типу здатні завдати ударів по всій території України. Кожен з них може нести на борту до восьми ракет, тобто загальний рівень загрози з моря підвищений", - прокоментувала керівниця пресцентру ОК "Південь" Наталя Гуменюк.

Водночас вона не виключила, що ці дії з боку рф може бути перевіркою готовності самих екіпажів кораблів.

Нагадаємо, армія рф у ніч з 11 на 12 лютого атакувала Україну ударними БпЛА та ракетами. ППО відпрацьовувала по ворожих засобах повітряного нападу в шести областях. В цілому для атаки окупанти використали 17 "шахедів", одну високоточну авіаракету Х-59 та зенітні керовані ракети С-300. Військовослужбовці рф поцілили у енергетичну інфраструктуру Павлограда, що у Дніпропетровській області. "Прилетіло" по одній з підстанцій "Укренерго", живлення зникло в семи шахтах, на заводі та у понад 50 000 абонентів. Ракетами С-300 агресор вгатив по м. Селидове на Донеччині. Поранень зазнали двоє дітей та їхня бабуся.

Як писав "Ми-Україна" раніше, за підсумками бойової доби 11 лютого загальні втрати армії рф у війні зросли на ще майже 900 бійців. Українські оборонці знищили 10 танків, понад 20 ББМ, шість артилерійських систем та 45 дронів.

Головне