Загроз з боку Білорусі поки немає, а росіяни не мають там достатнього угруповання - Демченко

Загроз з боку Білорусі поки немає, а росіяни не мають там достатнього угруповання - Демченко

Поточна ситуація на білоруському напрямку не викликає серйозних побоювань. Розвідувальні дані свідчать, що російські збройні формування на території Білорусі не мають достатньої чисельності та оснащення для проведення великомасштабних військових операцій. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

За словами речника ДПСУ Андрія Демченка, прикордонники не бачать змін безпосередньо на кордоні з Білоруссю. Там не відбувається ані перекидання, ані накопичення техніки та військових.

"Білорусь постійно проводить то навчання, то перевірку готовності. Але, якщо говорити про загрозу - колись росія тримала там певну кількість своїх військ, підрозділів і їх чисельність могла сягати 10-12 тисяч військових, то зараз у них немає там підрозділів, які можна було б застосувати проти України", - додав Демченко.

Нагадаємо, започаткування регулярного морського сполучення між українським портом Чорноморськ та грузинським Батумі є вагомим доказом того, що Україна зберігає свободу навігації в акваторії Чорного моря. Про це у ефірі "Ми-Україна" повідомив речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Як писали "Ми-Україна" раніше, обмеження енергопостачання діятимуть у неділю, 23 червня, з 19:00 до 23:00. Про це повідомили у НЕК "Укренерго".

За даними компанії, у неділю прогнозується зниження споживання, тож графіки будуть скороченими.

Головне