Череватий: Окупанти десятки разів переносили захоплення населених пунктів на Донбасі

Череватий: Окупанти десятки разів переносили захоплення населених пунктів на Донбасі

Окупанти десятки разів переносили захоплення населених пунктів у Донецькій та Луганській області. Їм не вдалося виконати задумані плани завдяки мужності українських військовослужбовців та професійному командуванню.

Про це в ефірі “Ми-Україна” заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

За його словами, ворог веде потужні обстріли українських позицій. З липня окупанти майже десяток разів переносили терміни захоплення населених пунктів на Донбасі

"З липня окупанти близько восьми разів переносили терміни захоплення населених пунктів на Донбасі. Завдяки мужності, героїзму злагодженості та професіоналізму наших воїнів та командування ці терміни жодного разу не були дотримані. Я маю велику віру в те, що ворог вчергове не зможе досягнути поставлених ним цілей", - зауважив він.

Крім того, за останні тижні на Куп’янському напрямку ворог активізувався та використовує артилерійські засоби. За минулу добу там відбулося 353 обстріли, 12 бойових зіткнень та 60 авіаударів.

"Ворог намагався атакувати в районі Кремінної в Луганській області, а також Спірного та Веселого в Донецькій. Ворог зазнав невдачі, втративши 78 військовослужбовців вбитими, 86 – пораненими. Також ворог намагається використовувати бронетехніку і щодня вона знищується – за цю добу було знищено три танки, дві бойові машини піхоти, дві установки РСЗВ "Град" та два міномети", - додав він.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, українські військові продовжують оборону Бахмута Донецької області. Попри важкі бої, російські окупанти несуть великі втрати у цьому напрямку – 155 окупантів вбитими, та 89 – поранених.

Головне