Захід помилився у своїй реакції на окупацію Криму у 2014 році, – Джорджа Мелоні

Захід помилився у своїй реакції на окупацію Криму у 2014 році, – Джорджа Мелоні

Прем’єрка Італії Джорджія Мелоні у своєму виступі на саміті Кримської платформи запевнила Україну у підтримці та назвала помилковою і недостатньою реакцію Заходу на російську агресію 2014 року. Про це вона повідомила у відеозверненні до учасників саміту.

"У 2014 році західні країни не зрозуміли повністю масштаб того, що відбувалося і, можливо, сподівалися, що імперіалістичні прагнення Москви на цьому обмежаться. Ми помилялися і ми маємо це визнати", – заявила Мелоні у відеозверненні до учасників саміту.

За словами італійської прем’єрки, у 2022 році Захід вчинив інакше й тепер "не втомлюється працювати задля завершення війни та досягнення справедливого та тривалого миру". 

Прем’єрка заявила, що Італія налаштована допомагати Україні й у повоєнному відновленні та пропонує провести Ukraine Recovery Conference у 2025 році саме в Італії. 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у середу, 23 серпня, зустрівся у Києві з президенткою Угорщини Каталін Новак. Як зазначив глава української держави, переговори з Новак були предметними та стосувалися “розвитку двосторонніх відносин”.

Як повідомляли “Ми-Україна”, Угорщина через кілька місяців після прохання про агреман затвердила кандидатуру українського посла – професора і добровольця ЗСУ Федора Шандора. 

Головне