Загиблий харківський пілот отримав звання "Герой України"

Загиблий харківський пілот отримав звання

Загиблий пілот з Харкова Владислав Риков, який мав 385 бойових вильотів, посмертно отримав звання "Герой України". Він також був повним кавалером ордена "За мужність".

Про це йдеться у відповідному Указі президента України Володимира Зеленського від 24 лютого на сайті.

В Указі йдеться про те, що полковник Владислав Риков нагороджений "за особисту мужність і героїзм, які були виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові".

Військовий пілот загинув 7 лютого 2024 року поблизу Курахового Покровського району на Донецькому напрямку. Там він виконував бойове завдання на літаку Су-25. Владислав Риков народився і виріс у Харкові. Він був одним із найкращих пілотів Повітряних сил ЗСУ - у нього було 385 бойових вильотів. Крім того, пілот був повним кавалером ордена "За мужність".

Нагадаємо, в Україні загинув 43-річний литовський військовий Тадас Тумас з позивним "Мілжинас". Відомо, що ворожий безпілотник уразив автомобіль, яким литовський захисник разом з українським побратимом віз міни на передову.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, на війні в Україні загинув 21-річний доброволець із Фінляндії з позивним “Самсон”. Захисник, який воював проти російських окупантів, отримав поранення в районі Бахмута. Інформацію про загибель хлопця повідомив волонтер, який допомагає фінським бійцям. 

Головне