Загибель помічника Залужного: військовослужбовець, який подарував гранати, постане перед судом

Загибель помічника Залужного: військовослужбовець, який подарував гранати, постане перед судом

Перед судом постане військовослужбовець, який подарував бойові гранати помічнику Валерія Залужного і в результаті вибуху яких чоловік загинув. Про це повідомили у Офісі генерального прокурора.

"Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону скерувала до суду обвинувальний акт за фактом загибелі помічника колишнього головнокомандувача Збройних сил України. Військовослужбовцю остаточно інкриміновано привласнення та збут боєприпасів, вбивство через необережність, нанесення тяжкого тілесного ушкодження через необережність та незаконне поводження зі зброєю (ч. 4 ст. 410, , ч. 1 ст. 119 , ст. 128, ч. 1 ст. 263 КК України)", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, у листопаді минулого року загиблий святкував свій день народження. На свято йому подарували ящик з шістьма бойовими гранатами. Подарунок помічнику Залужного подарував його співслужбовець по військовій частині під час виконання обов’язків військової служби.

"Одну з гранат взяв до рук син військовослужбовця. Забираючи в дитини боєприпас, офіцер висмикнув кільце, що спровокувало вибух.

Майор ЗСУ загинув на місці. Його 13-річного сина ушпиталено з тяжкими пораненнями, 11-річна донька отримала незначні тілесні ушкодження", - нагадали у ОГПУ.

Як повідомляли "Ми-Україна", Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування стосовно офіцера з Апарату помічників Головнокомандувача Збройних Сил України, який подарував гранати загиблому Геннадію Частякову.

Головне