Загибель помічника Залужного: суд обрав підозрюваному офіцеру запобіжний захід

Загибель помічника Залужного: суд обрав підозрюваному офіцеру запобіжний захід

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному офіцеру, який подарував бойову гранату помічникові головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного Геннадію Частякову, що призвело до загибелі останнього.

Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону. Як зазначається, розгляд апеляції відбувся ще в понеділок, 4 грудня.

За результатами розгляду справ підозрюваному офіцеру було обрано запобіжний захід у виді особистого зобов'язання.

ДБР повідомило про підозру офіцеру, який подарував гранати помічнику Залужного. У цей же день, 9 листопада, Печерський районний суд Києва не зміг обрати запобіжний захід офіцеру Олегу Тімченку. Після цього спецпрокуратура вирішила оскаржити ухвалу суду про відмову в обранні запобіжного заходу.

Нагадаємо, нещасний випадок, через необережне поводження зі зброєю, вважають основною версією загибелі помічника Валерія Залужного. Проте розглядають ще три версії того, що сталося: убивство на замовлення російських спецслужб, убивство на ґрунті неприязних стосунків і замах на навмисне вбивство. У ДБР триває досудове розслідування. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, під Києвом 6 грудня внаслідок вибуху загинув помічник головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного майор Геннадій Частяков. Трагедія трапилася у житловому комплексі в селі Чайки в Київській області.

Внаслідок підриву гранати загинув 39-річний військовослужбовець. Його 13-річного сина також було важко травмовано. Наразі дитина перебуває під наглядом лікарів. За словами Залужного, загиблим є його "помічник і близький друг", майор Геннадій Частяков.

Головне