Загибель помічника Залужного: ДБР завершило розслідування

Загибель помічника Залужного: ДБР завершило розслідування

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування стосовно офіцера з Апарату помічників Головнокомандувача Збройних Сил України, який подарував гранати загиблому Геннадію Частякову.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

У Бюро нагадали, що військовому, який дарував подарунок помічнику Валерію Залужному на День народження, було оголошено підозру у незаконному збуті боєприпасів (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

Фігуранту було оголошено про зміну підозри. Тепер він підозрюється у викраденні, привласненні та збуті боєприпасів, а також у вбивстві через необережність та нанесенні тяжкого тілесного ушкодження через необережність (ч. 4 ст. 410, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 119, ст. 128 Кримінального кодексу України).

Санкція цих статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Після знайомства стороною захисту та потерпілими з матеріалами передсудового розслідування справа буде передана до суду.

Нагадаємо, під Києвом 6 грудня внаслідок вибуху загинув помічник головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного майор Геннадій Частяков. Трагедія трапилася у житловому комплексі в селі Чайки в Київській області.

Внаслідок підриву гранати загинув 39-річний військовослужбовець. Його 13-річного сина також було важко травмовано. Наразі дитина перебуває під наглядом лікарів. За словами Залужного, загиблим є його "помічник і близький друг", майор Геннадій Частяков.

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному офіцеру, який подарував бойову гранату Частякову.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ЗС Ізраїлю вдарили по "Хезболлі" у Сирії - загинули десятки людей, зокрема п'ять членів ліванського збройного угруповання "Хезболла".

Головне