Загибель французьких гуманітарних працівників на Херсонщині: Зеленський поспілкувався з Макроном

Загибель французьких гуманітарних працівників на Херсонщині: Зеленський поспілкувався з Макроном

Президент України Володимир Зеленський поспілкувався з президентом Франції Емманюелем Макроном, зокрема, про загибель французьких гуманітарних працівників на Херсонщині через російський удар.

Про це глава української держави повідомив у своєму Telegram-каналі та на сайті Офісу президента. За словами президента, він передав співчуття рідним та близьким французьких гуманітарних працівників. Він також побажав найшвидшого одужання пораненим черех ворожий удар.

Крім того, Зеленський висловив подяку Франції за неослабну підтримку як на рівні адміністрації президента Макрона, так і на рівні суспільства. Під час телефонної розмови йшлось про поточну ситуацію на фронті та оборонні потреби України. Як зазначив Зеленський, серед цих потреб - дрони, артилерійські системи та снаряди, засоби РЕБ і системи ППО різних видів, як переносні, так і далекого радіуса дії.

"Дякую за започаткування Францією та США Коаліції артилерії, у межах якої Париж виготовить і передасть Україні десятки артилерійських систем "Цезар", а також снарядів до них", - повідомив Зеленський.

Також посадовці поговорили про підготовку двостороннього документа, який стосується безпекових гарантій у межах Вільнюської декларації G7. Зеленський зазначив, що активна підготовка провідними країнами Європи двосторонніх безпекових угод показує лідерство ЄС, мотивує українське суспільство та воїнів, а також посилає потужні сигнали країні-агресорці щодо неослабної підтримки Європою України.

Володимир Зеленський та Емманюель Макрон скоординували календар майбутніх спільних заходів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Міністерство закордонних справ Франції збирається викликати російського посла Алексєя Мєшкова для пояснень через загибель двох французьких волонтерів внаслідок удару рф по Херсонщині.

Головне