Загибель людини у пожежі вночі не пов’язана з атакою рф на Київ, - ДСНС

Загибель людини у пожежі вночі не пов’язана з атакою рф на Київ, - ДСНС

Загибель людини на пожежі у Подільському районі Києва вночі не пов'язана з атакою дронів російської федерації.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС у столиці.

Пожежа, яка спалахнула близько 02:00 на проспекті Правди, 78, була побутового характеру.

"Займання виникло в одній із квартир на дев’ятому поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку. Рятувальники відразу розпочали гасити пожежу. У ході гасіння було виявлено тіло чоловіка без ознак життя. Пожежу ліквідували близько 03:00. Її причину встановлюють правоохоронці", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, цієї ночі під час масованої атаки іранських дронів на столицю силами і засобами ППО в повітряному просторі Києва було виявлено і знищено біля десятка ворожих цілей. Уламки впали в чотирьох районах – відомо про чотирьох потерпілих.

Речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат заявив, що рф атакувала Україну 20 ударними БПЛА, балістичною ракетою “Іскандер-М” та двома крилатими ракетами “Калібр”.

“Була нічна атака і “шахедами” і крилатими ракетами, також було зафіксовано одну балістичну ракету типу “Іскандер-М”. Її запустили з окупованого Криму з аеропорту Джанкой. Далі дві крилаті ракети типу “Калібр” було запущено з Чорного моря, обидві знищено на різних напрямках ППО. Ми повідомляли про рух цих ракет уночі, щоб люди знали, що є серйозна небезпека. Також зафіксовані ударні БПЛА типу “Шахед”. Було два напрямки атаки”, – поінформував він.

За його словами, більшість БПЛА атакували Київщину, саме там значна частина ударних дронів була знищена.

Ігнат підсумував успішну роботу Протиповітряної оборони – знищено 20 іранських “шахедів”, також знищено дві крилаті ракети “Калібр”.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, росія дронами атакувала Київ та область. Західні дипломати розповіли про неспокійну ніч і подякувати силам протиповітряної оборони за захист.

Головне