Загроза з моря: ракетоносії рф заведені в бухти, однак бити вони можуть навіть звідти, - Гуменюк

Загроза з моря: ракетоносії рф заведені в бухти, однак бити вони можуть навіть звідти, - Гуменюк

Станом на вівторок, 3 жовтня, в Чорному морі на бойовому чергуванні немає російських кораблів-ракетоносіїв. Проте принаймні три човни споряджені "Калібрами" готові до здійснення пусків з пунктів базування, в яких нині перебувають.

В ефірі "Ми-Україна" керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталя Гуменюк оцінила рівень загрози як високий.

"Зараз ракетоносії заведені в пункти базування, але корабельне угруповування ворога в кількості вісім кораблів в Чорному морі і один - в Азовському продовжує бойове керування. Щонайменше три ракетоносії,за нашими даними, споряджені і готові до використання - і надводні, і підводні. І вони можуть завдавати ударів з самих бухт, така практика в них вже була. Саме тому ми постійно оцінюємо рівень ракетної небезпеки моря як високий і підвищуємо його якщо відповідно ракетоносії виходять на бойове чергування і можуть бути задіяні на пусковому рубежі", - пояснила вона.

Гуменюк також розповіла, що окупаційне військо не полишає надій повернути собі панування в акваторії Чорного моря і тому використовує тактичну авіацію над морем. Росіян неабияк виводить з себе факт, що гуманітарний коридор продовжує працювати.

Нагадаємо, 29 вересня в акваторії Чорного моря перебувало три російські кораблі, споряджені ракетами. У Силах оборони Півдня попередили про надзвичайно висовий рівень загрози.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ніч на 3 жовтня на перегоні “Єнакієво-Вуглегірськ”, що на тимчасово підконтрольній росії Донеччині, вантажний поїзд наїхав на російський зенітно-ракетний комплекс “Стріла-10”. Троє росіян загинуло на місці.

Головне