Загороднюк пояснив, чому поставки навіть декількох танків такі важливі для України

Загороднюк пояснив, чому поставки навіть декількох танків такі важливі для України

Кожна з країн-партнерів обіцяє бойові танки для України, однак завжди йдеться лише про декілька одиниць. Але якщо порахувати всі ці танки разом, виходять серйозні цифри.

Про це в ефірі телеканалу "Ми-Україна" розповів голова правління Центра оборонних стратегій Андрій Загороднюк.

За його словами, бойові танки для України пообіцяло досить багато країн, в цілому вже йдеться майже про 200 бойових одиниць.

Загороднюк наголосив, якщо партнери України дотримаються своїх обіцянок щодо чисельності техніки, про яку заявляли, Сили оборони матимуть змогу почати серйозні наступальні дії.

"Саме тому росіяни нервують і, швидше за все, прискорюють свої плани щодо наступальних дій, щоб ми не встигли сформувати свої ударні підрозділи", - вважає Загороднюк.

Бойові танки для України - чим допоможуть  на полі бою.
Після отримання бойових танків Україна піде в наступ

Також він додав, що Україна не отримає всі танки відразу - вони надходитимуть одиницями. А вже далі військові будуть формувати батальйони та підрозділи.

"Танки будуть надходити одиницями по 5-10 штук. Але не потрібно змішувати логістичний процес і процес формування спроможності. Спроможність буде формуватися у вигляді підрозділів, які будуть мати 20-30 машин одночасно. Вони будуть проходити злагодження, вони будуть проходити підготовку. І далі вони будуть вже приступати до виконання завдань після формування самого підрозділу", - заявив Загороднюк.

Він додав, що логістика надходження та формування підрозділів це різні речі. Тому коли говорять, що приїхало ще два танки, або відправили три-чотири, не варто думати, що лише ці танків будуть працювати.

Як повідомляли "Ми-Україна", міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що Україна може отримати британські танки Challenger 2 ближче до літа.

Головне