Задля уникнення блекаутів: на Київщині побудують сучасну установку зі зберігання електроенергії

Задля уникнення блекаутів: на Київщині побудують сучасну установку зі зберігання електроенергії

Сучасна установка зі зберігання електроенергії потужністю 20 МВт з'явиться у місті Богуслав Обухівського району Київської області.  ЇЇ побудує ПрАТ "ДТЕК Київські регіональні мережі".

Про це йдеться на сайті Богуславської міської громади. 

Повідомляється, що усі дозволи на будівництво надала Богуславська міська рада.

"Виконавчий комітет Богуславської міської ради доводить до відома, що, відповідно до рішення Богуславської міської ради від 25 вересня 2024 року № 4015–70–VІІІ, земельну ділянку орієнтовною площею 0,50 га планується відвести в оренду ПрАТ "ДТЕК Київські регіональні мережі" для будівництва установки зберігання енергії потужністю 20 МВт", - зазначається в повідомленні. 

Зведення установки й запуск її в експлуатацію дозволить виконувати автоматичне регулювання частоти в об’єднаній енергосистемі України задля уникнення введення графіків аварійних відключень споживачів.

Це, своєю чергою, дозволить знизити обсяг коливань і аварійних відключень та вірогідність системних аварій (блекаутів).

Проєкт у Богуславі є частиною масштабної інвестиційної програми компанії ДТЕК.

У вересні вона оголосила про плани інвестувати 140 мільйонів євро у створення низки систем зберігання енергії по всій Україні. Спецобладнання планують встановити у кількох регіонах для забезпечення енергетичної стійкості та оптимального управління енергопотоками.

Окрім України ДТЕК активно розвивається й на міжнародній арені, зокрема будує першу установку зі зберігання електроенергії у Польщі. 

Як писав “Ми-Україна” раніше, цього року російські окупанти збільшили інтенсивність обстрілів енергетичних об'єктів в Україні, заявили у Міністерстві енергетики.

Головне