Зачистили 30 будівель: ГУР вибили росіян з агрегатного заводу у Вовчанську

Зачистили 30 будівель: ГУР вибили росіян з агрегатного заводу у Вовчанську

Вовчанський агрегатний завод на Харківщині повністю звільнили від окупантів. Про це  начальнику воєнної розвдки Кирилу Буданову доповів 24 вересня командир спецпідрозділу ГУР МО “Тимур”, інформує пресслужба ГУР МО.  

У спецоперації взяли участь спеціальні групи ГУР: “Стугна”, “Парагон”, РДК, “Юнгер”, БДК та “Терор”. Зазначається, що бійці ГУР МОУ вели контактні бої з противником, а в окремих випадках навіть вступали у рукопашний бій. 

“Росіяни перетворили агрегатний завод на свою пропагандистську "фортецю", задіюючи в її обороні найбільш мотивовані та професійні підрозділи, серед яких були навіть бійці 45 бригади СпП повітряно-десантних військ (Кубинка, Москва)”, — зазначили в ГУР МО. 

Окупанти використовували артилерію, ударні дрони-камікадзе, кориговані авіабомби та вогнеметні системи “Солнцепек”. Однак, українські розвідники знищили противника та зачистили від ворога усі 30 будівель Вовчанського агрегатного заводу. 

Нагадаємо, станом на серпень у Вовчанську  на агрегатному заводі залишались заблокованими росіяни

Як писав “Ми-Україна” раніше, у спецпідрозділі "ОМЕГА” в кінці серпня розповіли, що Вовчанськ зазнав масштабних руйнувань внаслідок інтенсивних бойових дій - знайти неушкоджені будівлі в місті практично неможливо. Населений пункт перетворився  на  арену  артилерійського протистояння між українськими захисниками та російськими окупантами.

Головне