За три тижні через "Дію" українці зробили понад мільйон пропозицій одружитися, - Федоров

За три тижні через

Українці подали понад 3000 заявок на укладення шлюбу через застосунок “Дія” за останні три тижні. 

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, функцію онлайн-пропозиції запустили для пар, які перебувають на відстані, але наразі серед охочих укласти шлюб через мобільний застосунок є навіть українські бізнесмени. 

"Запускали онлайн-пропозицію для пар, які перебувають на відстані, а зараз бачимо, що вона стала трендом на всі випадки життя. Зробити пропозицію в Дії встигли всі - від закоханих пар до українських бізнесів", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Одностатеві шлюби" в "Дії": у Мінцифри пояснили, чи можлива така функція

“Дія” – електронний сервіс державних послуг, створений Міністерством цифрової трансформації України, його запровадили 6 лютого 2020 року. 

Одружитися онлайн через “Дію” всього за 30 хвилин можна від 9 вересня. У Міністерстві цифрової трансформації наголосили, що це полегшує процес для багатьох, особливо тих, хто через війну чи інші обставини не може бути поруч зі своєю другою половинкою.

Як повідомляв "Ми-Україна", іноземцям відкривати рахунки, вести бізнес, а також сплачувати податки в Україні стане простіше, адже Мінцифри запустило програму електронного резидентства uResidency

Головне