За страту українського військового відповідальність несе Путін, - Шмигаль 

За страту українського військового відповідальність несе Путін, - Шмигаль 

Російський диктатор Володимир Путін несе відповідальність за жорстоку страту українського воїна, відеозапис якої з'явився у мережі днями. Він має бути притягнутий за це до відповідальності

Про це український прем'єр Денис Шмигаль розповів в інтерв'ю телеканалу CNN.

"На жаль, це не перший жорстокий злочин російської армії в Україні, їх десятки тисяч... Ми просимо, правосуддя, ми просимо, щоб жоден зі світових лідерів не стояв осторонь, коли скоюються такі жорстокі злочини", - зазначив він.

Глава українського уряд наголосив, що таких відео, на яких російські окупанти відрізають нашим солдат частини тіла, а потім вбивають багато. Він також додав, що розслідування воєнних злочинів займається як Міжнародний кримінальний суд (МКС), так і Служба безпеки України" та висловив упевненість тому, що усі винних буде покарано.

"Головне - покарати тих політиків, Путіна зокрема, які вчинили злочин агресії. Путін несе відповідальність за злочин агресії, оскільки він наказав вторгнутися в Україну і вчиняти всі ці злочини", - наголосив Шмигаль.

Нагадаємо, російські окупанти записали на відео жорстоку страту українського полоненого військовослужбовця. На оприлюднених кадрах видно, як ще живому захиснику ножем відрізали голову. Відео зі стратою українського бійця набуло резонансу у мережі. Згодом заступниця міністра оборони України Ганна Маляр закликала зупинити поширення цього відео.

Очільник дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель заявив, що “шокований” відео, де російські окупанти жорстоко страчують українського військового. Він наголосив, що усі виконавці та пособники воєнних злочинів мають бути притягнуті до відповідальності та пообіцяв, що Європа буде з Україною стільки, скільки потрібно.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Німеччина дозволила Польщі передати Україні винищувачі МіГ-29 радянського зразка. Напередодні стало відомо, що Варшава надіслала запит Берліну щодо передання цих бойових літаків українським повітряним силам.

Головне