За Сольського внесли заставу понад 75 млн грн

За Сольського внесли заставу понад 75 млн грн

За міністра агрополітики України Миколу Сольського внесли заставу у сумі понад 75 мільйонів гривень.

Про це повідомив адвокат Назар Кульчицький, передає Суспільне.

Вищий антикорупційний суд раніше обрав міністру агрополітики Миколі Сольському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 24 червня, проте надав можливість внести заставу у понад 75 мільйонів гривень.

23 квітня, стало відомо, що Сольського викрили на діях, спрямованих на незаконне захоплення державної землі на суму 291 млн гривень, а також на спробі заволодіння іншими земельними ділянками на 190 млн гривень. Йому було оголошено підозру.

На тлі корупційного скандалу міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський написав заяву про відставку. Його заяву буде розглянуто на одному з найближчих пленарних засідань. Сам фігурант справи завив, що готовий до будь-якого рішення Верховної Ради щодо його подальшої роботи в уряді.

Прокурори просили про заставу у сумі понад 200 млн грн. Сторона обвинувачення висловлювала занепокоєння стосовно того, що чиновник, маючи трьох дітей та регулярні відрядження за межі країни, може виїхати з України і, відповідно, ухилитись від покарання. 

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Польща обіцяє надати тимчасовий захист українцям-біженцям без паспорта.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.