За рік в Україні кількість кібератак зросла на 16%

За рік в Україні кількість кібератак зросла на 16%

В Україні у 2023 році кількість кібератак зросла на 15,9% у порівнянні з показником 2022 року, до 2543 інцидентів.

Про це повідомили у пресслужбі Держспецзв'язку.

Зафіксовано 347 кібератак на уряд та урядові організації, 276 на місцеві органи влади, 175 на організації у секторі безпеки та оборони, 127 на комерційні організації, 92 у енергетичному секторі, 81 у телекомунікаціях, 38 в освітніх установах, 32 в транспортній галузі, 30 в фінансовому секторі, 25 у секторі інформаційних технологій, 15 в ЗМІ та 12 у медичних установах.

Очільник Держспецзв'язку Юрій Мироненко повідомив, що лише за другу половину 2023 року зафіксували та розслідували 1,46 тис. кіберінцидентів. Він також наголосив, що цілеспрямовані атаки переважно спрямовувалися на міністерства та інші органи державної влади, а також на об'єкти критичної інфраструктури.

Нагадаємо, 27 січня хакери Головного управління розвідки МО знищили всю ІТ-інфраструктуру компанії IPL Consulting, яка впроваджувала інформаційні системи в промисловість росії.

IPL Consulting виступала як передове російське підприємство, яке надавало послуги з впровадження інформаційних систем для установ, що займаються проектуванням і виробництвом автомобільних та авіаційних компонентів, важким машинобудуванням, виробництвом обладнання та приладів, в тому числі для російського оборонно-промислового комплексу.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Міжнародний суд ООН частково звинуватив росію у фінансуванні тероризму.

Головне