За рік на деокупованій Херсонщині окупанти вбили 405 людей

За рік на деокупованій Херсонщині окупанти вбили 405 людей

За рік на деокупованій Херсонщині окупанти вбили 405 людей, серед них десять дітей. Збройні сили України звільнили правобережжя Херсонщини від окупантів 11 листопада 2022 року. Про це повідомив очільник ОВА Олександр Прокудін в ефірі "Єдиного марафону".

Поранення отримали 1 705 людей, серед них 72 дитини.

За цей час зафіксували близько 18 000 кримінальних правопорушень проти миру, безпеки й міжнародного права. Засудили трьох людей, а 62 повідомили про підозри, 1 500 випадків викрадення українців, з них досі утримують близько 853 людини.

1 026 дітей без батьків перебувають на окупованих територіях або в росії, безвісти зниклими вважають140 дітей-сиріт. Повернути вдалося 146 дітей.

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у річницю звільнення Херсону від російських окупантів поділився зворушливим відео та подякував військовим та херсонцям за їхню стійкість.

"11 листопада - річниця визволення Херсону. День, коли українська армія звільнила місто від російських окупантів. Я вдячний нашим відважним воїнам та місцевим жителям за їхню сміливість та стійкість", - зазначив Головком залужний.

Разом з тим він наголосив, що Україна обов'язкового переможе.

Як писали "Ми-Україна" раніше, речник Херсонської ОВА Олександр Толоконніков розповів, що херсонці допомагають правоохоронцям виявляти колаборантів, які працюють з окупантами та передають їм дані про ситуацію в регіоні. Зокрема, жителі Херсона надсилають фотографії в Службу безпеки, коли бачать підозрілих людей, які фотографують об'єкти критичної інфраструктури.

Головне