За рік доходи рф від експорту нафти упали на 43%

За рік доходи рф від експорту нафти упали на 43%

Експорт нафти російської федерації у березні став найвищим з часів пандемії, але дохід знизився майже вдвічі порівняно з 2022 роком. Про це повідомляє прес-служба Міжнародного енергетичного агентства, пише Bloomberg

Відомо, що кожного дня експорт російської нафти в середньому становив 8,1 мільйона барелів на день у березні.

Прес-служба МЕА дпдпла, що це найвищий показник з квітня 2020 року. Дохід від експорту трохи відновився від мінімумів лютого, досягнувши 12,7 мільярда доларів, але все ще знизився на 43% порівняно з роком раніше.

"Однак у найближчі місяці ситуація може ускладнитися, оскільки скорочення видобутку Організацією країн-експортерів нафти та її союзниками, включаючи Росію, призведе до зростання цін на нафту. За даними МЕА, провідний сорт московської нафти Urals у квітні становив приблизно 5 доларів від верхньої межі в 60 доларів за барель, тоді як середньозважена експортна ціна всієї нафти в країні перевищила його", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що “Нафтогаз” відсудив у росії 5 млрд доларів у гаазькому суді. Агресор має заплатити за експропріацію активів НАК у Криму. Чого саме вимагала українська компанія та як росіян змусять платити?

Як повідомляли Ми-Україна, нафтова компанія “Укрнафта” завершила перший квартал 2023 року з чистим прибутком у розмірі 4,3 млрд грн.

Головне