За прикладом фінів: Естонія також задумалась про закриття пунктів пропуску на кордоні з рф

За прикладом фінів: Естонія також задумалась про закриття пунктів пропуску на кордоні з рф

Влада Естонії не виключає можливості закриття всіх або окремих пунктів пропуску на спільній з росією ділянці кордону, як це зробила Фінляндію. Про це виданню Postimees розповів очільник естонського прикордонного відомства Вейко Коммусаар.

Він допустив, що після дій фінської влади, усі прохачі притулку можуть переміститися до естонського кордону. 

"Ми знали про рішення Фінляндії закрити чотири пункти пропуску. Це може означати, що люди, які збиралися біля цих кордонів, опиняться на естонських прикордонних переходах", - пояснив Коммусаар.

Водночас посадовець додав, заїхати на територію ЄС через Естонії мають змогу виключно ті особи, у яких є на це законні підстави.

Коммусаар наголосив, що прикордонники пильно слідкують за обстановкою. 

"Якщо буде потрібно, ми готові запобігти будь-якій нелегальній міграції. Залежно від ситуації на кордоні це може означати часткове або повне закриття пунктів пропуску", - роз'яснив він. 

Нагадаємо, раніше цього дня Фінляндія анонсувала повне закриття чотирьох пунктів перетину кордону на східному кордоні з росією - Ваалімаа, Нуйямаа, Іматра і Ніірала. Вони будуть закриті щонайменше до 18 лютого. Це рішення було прийнято на тлі фіксації країною досі небувалої кількість мігрантів з третіх країн, серед яких Ірак, Ємен, Сомалі та Сирія, які без документів намагаються потрапити на фінську територію через росію. У Гельсінкі обвинуватили Москву в умисному скеруванню прохачів притулку до східного кордону країни.

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями стало відомо, що Фінляндія висловила підтримку передачі Україні заморожених активів росіян за кордоном.

Головне