За півтора року війни росія витратила близько $167,3 млрд, – Forbes

За півтора року війни росія витратила близько $167,3 млрд, – Forbes

За півтора року війни проти України росія витратила близько 167,3 млрд доларів, тобто близько 300 млн доларів на день. Про це повідомило українське видання Forbes.

Як зазначається, російський бюджет витратив за січень-червень 2023 року більше, ніж планував витратити за весь 2023 рік.

"Прямі військові витрати та вартість втраченої техніки росії за 18 місяців війни (з 24 лютого 2022-го по 24 серпня 2023-го) становлять близько $167,3 млрд, за розрахунками Forbes на основі даних Генштабу ЗСУ", - йдеться в матеріалі.

Така оцінка не включає постійні видатки на оборону не пов’язані з військовими діями. Крім того, вона не включає економічні втрати країни-агресора.

Найбільші статті витрат це забезпечення військових дій (51,3 млрд доларів), зарплати військових (35,1 млрд доларів), компенсації родинам загиблих (25,6 млрд доларів) і поранених (21 млрд доларів). Також вартість знищеної техніки становить 34 млрд доларів.

Нагадаємо, росія не має можливості поповнювати запаси втраченої техніки. Зовсім скоро для окупантів це стане проблемою, заявив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки Єгор Чернєв. Також він нагадав, що наразі українські військові максимально зосереджені на знищенні російської артилерії.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російські окупанти втратили ще один свій гелікоптер. Так, 1 вересня у акваторії Азовського моря розбився російський Ка-52, пишуть росЗМІ. Попередньо відомо, що гелікоптер впав приблизно за 1,5 км від берегової лінії.

Головне