За останню добу росіяни атакували енергооб'єкти в шести областях України

За останню добу росіяни атакували енергооб'єкти в шести областях України

Протягом доби з 7 на 8 вересня російські війська атакували енергетичні об'єкти у шести областях України. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики. 

Згідно з інформацією відомства, удари були завдані по енергооб'єктах у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Одеській, Сумській та Харківській областях.

У Харківській і Сумській областях через бойові дії відбулося знеструмлення підстанцій і побутових споживачів. Електропостачання було відновлено за резервною схемою.

У Донецькій області внаслідок артобстрілу пошкоджено будівлю енергетичного об'єкта, на щастя, обійшлося без постраждалих. У Дніпропетровській області після атаки дрона на підстанцію відбулося відключення обладнання, що призвело до знеструмлення побутових та промислових споживачів, частково живлення вже відновлено.

"У Харківській та Сумській областях через бойові дії знеструмлювались підстанції та побутові споживачі. Живлення відновлено за резервною схемою", - йдеться у повідомленні.

Також попри обстріли енергетики відновили живлення для понад 19 тисяч споживачів.

Нагадаємо, в Україні запроваджено нові обмеження щодо російських військовополонених. Відтепер їм заборонено здійснювати телефонні дзвінки до росії. Про це повідомив український омбудсмен Дмитро Лубінець під час телевізійного марафону.

Як писали "Ми-Україна" раніше, за минулу добу внаслідок російських атак у Донецькій області загинуло п'ятеро мирних жителів. Про це повідомили голова Донецької ОВА Вадим Філашкін.

Головне