За останній час стало значно більше зухвалих спроб незаконно перетнути кордон групам, - Андрій Демченко

За останній час стало значно більше зухвалих спроб незаконно перетнути кордон групам, - Андрій Демченко

Останнім часом спостерігається значне збільшення кількості організованих спроб нелегального перетину кордону. Найбільша група затриманих порушників налічувала 47 осіб. Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

Організацією нелегального перетину кордону займаються злочинні угруповання, які беруть за свої послуги від 3 до 12 тисяч доларів. У деяких випадках виявлено, що порушники платили навіть 18-20 тисяч доларів за спробу нелегально покинути країну. Цю інформацію оприлюднив речник Державної прикордонної служби України Демченко.

"Є випадки, коли вже під час фільтрації самих порушників встановлюємо, що вони платили і по 18-20 тисяч доларів", - зазначив Демченко.

Нагадаємо, торецька громада, яка входить до Бахмутського району Донеччини, перебуває під постійними атаками російських військ. Попри щоденні обстріли на території громади досі залишається до 10 000 цивільних, розповів начальник Торецької МВА Василь Чинчик в ефірі "Ми-Україна".

Як писали "Ми-Україна" раніше, у ніч проти 4 липня українська протиповітряна оборона знищила 21 із 22 ударних дронів типу Shahed, які росіяни запустили по Україні. Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Головне