За останні місяці виявлено порушення постачання армії на десятки мільйонів гривень, - Умєров

За останні місяці виявлено порушення постачання армії на десятки мільйонів гривень, - Умєров

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що за останні місяці було виявлено порушення постачання продовольства українській армії на десятки мільйонів гривень.

Про це очільник оборонного відомства розповів під час виступу на форумі "Україна.2024". За його словами, команда Міністерства проводить постійні інспекції на поставки продовольства у військові частини.

Таким чином тільки за останні місяці вони виявили порушення на десятки мільйонів гривень.

"Ми і воюємо, і перевіряємо, і чуємо всіх. У цих питаннях ми працюємо з Національною поліцією, узгоджуємо дії щодо запобігання порушень при постачанні речового майна та харчування. Також триває спільна активна робота з СБУ, ГПУ, ДБР, НАБУ щодо виявлення корупційних схем в Силах оборони. Ми разом вичищаємо цю систему", - наголосив Рустем Умєров.

Нагадаємо, співробітники ДБР повідомили про підозру керівнику одного з підрозділів військової частини на Київщині, який отримував гроші за надання послуг з оформлення відпусток, матеріальної допомоги та інших соціальних послуг. З жовтня 2022 року по червень 2023 року посадовець отримав понад 160 тис. гривень від 26 підлеглих.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Міністерство оборони повідомило у вівторок, 9 січня, що розриває всі договори з компаніями, пов'язаними з бізнесменом Ігорем Гринкевичем та його родиною. Напередодні бізнесмена Гринкевича затримали за пропозицію хабаря у 500 тис. доларів США.

Головне