За останні чотири місяці було знищено 20% російського Чорноморського флоту

За останні чотири місяці було знищено 20% російського Чорноморського флоту

За останні чотири місяці було знищено 20% російського Чорноморського флоту, тож домінування росії в Чорному морі вже можна поставити під сумнів.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Ґрант Шаппс на своїй сторінці в X (колишній Twitter). Так він прокоментував удар української армії по військовому кораблю рф "Новочеркаськ" в тимчасово окупованому Криму у ніч проти 26 грудня.

За його словами, ті, хто стверджують, що війна в Україні зайшла в глухий кут, допускають помилку. 

"Вони не помітили, що за останні чотири місяці було знищено 20% російського Чорноморського флоту. Домінування росії в Чорному морі зараз поставлене під сумнів, і нова Коаліція морських можливостей під керівництвом Великої Британії та Норвегії допомагає Україні перемагати в морі", - написав британський міністр.

Нагадаємо, Силам оборони вдалося знищити великий десантний корабель "Новочеркаськ" Чорноморського флоту росії. Понад 350 людей були евакуйовані з будинків найближчих до порту під час нічної операції. Площа пожежі в порту оцінюється понад 1000 м². Міністерство оборони рф підтвердило ураження великого десантного корабля, але вказало, що "корабель отримав пошкодження". 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки заявив, що на борту великого десантного корабля, який Сили оборони України знищили вночі у порту в окупованій Феодосії, російська армія тримала "шахеди", якими атакувала територію України.

Головне