За останні 6 місяців Україна експортувала 20 мільйонів тонн вантажів з одеських портів

За останні 6 місяців Україна експортувала 20 мільйонів тонн вантажів з одеських портів

Україна за 6 місяців експортувала понад 20 мільйонів тонн вантажів з одеських портів до 32 країн світу через український коридор. Про це повідлмив віце-премʼєр-міністр з відновлення України Олександра Кубракова.

Товари доставили до 32 країн світу. Крім цього, у січні було експортовано 6,3 млн тонн, що майже дорівнює довоєнному рівню.

"14,3 млн тонн - це продукція українських аграріїв. Україна продовжує забезпечувати продовольчу безпеку світу", - додав Кубраков.

Кубраков зауважив, що порти очікують на підхід ще 104 суден, які мають вивезти понад 3 мільйони тонн вантажів.

"За пів року роботи українського коридору з портів Великої Одеси 661 судно експортувало понад 20 млн тонн вантажів до 32 країн світу. 14,3 млн тонн - це продукція українських аграріїв. Україна продовжує забезпечувати продовольчу безпеку світу", - розповів Кубраков.

Нагадаємо, Фінляндія поки не розглядає можливість відкриття пунктів пропуску на кордоні з росією. Прем'єр-міністр країни Петтері Орпо зазначив, що проблема з нелегальними мігрантами залишається невирішеною.

Як писали "Ми-Україна" раніше, росіяни укомплектували новий спеціальний штурмовий загін, до якого належать колишні ув'язнені. Про це повідомили в Центрі національного спротиву.

Загон отримав назву "Шторм Гладіатор". Зазначається, що це привілейований напівсекретний батальйон, який складається з декількох сотень засуджених із бойовим досвідом, і названий “гладіаторами” на честь колишнього генерала 58-ї армії з позивним “спартак”.

Головне