За ніч ППО збила 44 російські дрони, які атакували Україну

За ніч ППО збила 44 російські дрони, які атакували Україну

Армія рф у ніч на 26 жовтня атакувала Україну ракетами різних типів, ударними БпЛА типу “Shahed” та дронами невстановленого типу. Наразі збито 44 ударних БпЛА.

Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ.

За їхньою інформацією, радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід 98 засобів повітряного нападу противника:

  • три балістичні ракети Іскандер-М/KN-23 із території Криму;
  • дві керовані авіаційні ракети Х-59 із повітряного простору  Брянської області;
  • дві ракети невстановленого типу із Бєлгородської області;
  • 91 ворожого БпЛА з Курську та Орел. 

 

Зазначається, що ворожий напад відбивала авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ, мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Як відомо, ракетами війська рф вдарили по об’єктах цивільної інфраструктури Сумщини та Дніпра. Також є загиблі серед цивільного населення.

“Щодо ударних БпЛА, то в результаті протиповітряного бою станом на 12.00 підтверджено збиття 44 ворожих БпЛА у Кіровоградській, Сумській, Чернігівській, Київській, Черкаській, Вінницькій, Житомирській, Хмельницькій та Курській областях”, - йдеться у повідомленні.

Один ворожий БпЛА вийшов за межі повітряного простору України у напрямку Білорусі. Локаційно втрачено 44 російські безпілотники, ще один ворожий дрон залишається у повітряному просторі України.

Нагадаємо, армія рф в ніч на 26 жовтня завдала ударів по території України, внаслідок цього понад 7 тисяч споживачів у трьох областях залишаються без світла.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські окупанти упродовж бойової доби 25 жовтня здійснили понад 4300 обстрілів по позиціях українських підрозділів та населених пунктах. Загалом на фронті зафіксовано 192 бойових зіткнень.

Головне