За минулу добу на фронті зафіксували 217 бойових зіткнень, - Генштаб

За минулу добу на фронті зафіксували 217 бойових зіткнень, - Генштаб

Генеральний штаб ЗСУ повідомив про інтенсивні бойові дії на російсько-українському фронті за минулу добу, 20 вересня. Зафіксовано 217 бойових зіткнень по всій лінії фронту.

Російські сили завдали масованих ударів по українських позиціях та населених пунктах, використовуючи різноманітні види озброєння. Зокрема, було здійснено п'ять ракетних ударів, 73 авіаційні удари та понад 5300 обстрілів, з яких 215 - із реактивних систем залпового вогню.

У відповідь українські Сили оборони провели низку успішних контрударів. Авіація та ракетні війська завдали 8 ударів по скупченнях російських військ, знищивши два пункти управління, засіб протиповітряної оборони та сім артилерійських систем противника.

Найбільш напружена ситуація спостерігалася на Куп'янському, Лиманському, Краматорському, Покровському та Курахівському напрямках. На Куп'янському напрямку відбито 19 атак, на Лиманському - 18, на Краматорському -дев'ять, на Покровському - 36, а на Курахівському - рекордні 58 спроб прориву оборони.

Особливо запеклі бої точилися в районі Георгіївки на Курахівському напрямку, де протягом доби було відбито 21 ворожий штурм.

Українські захисники успішно стримували натиск противника на всіх напрямках, демонструючи високу боєздатність та ефективність оборонних дій. На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без суттєвих змін, ознак формування нових наступальних угруповань противника не виявлено.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Запорізька область за добу 20 вересня зазнала 322 ударів армії рф, які були націлені на вісім населених пунктів регіону. Про це повідомив очільник місцевої ОВА Іван Федоров.

Головне