За минулий місяць російські загарбники 53 рази атакували Харків

За минулий місяць російські загарбники 53 рази атакували Харків

Протягом вересня російські окупаційні війська обстріляли з різного озброєння Харків 53 рази, постраждали 188 людей. Про це розповів міський голова Ігор Терехов.

“Ми підвели таку сумну статистику за минулий місяць: 53 рази Харків перебував під обстрілом. Це найбільша кількість обстрілів від початку 2023 року. Постраждали 188 людей, серед них 19 дітей”, - зазначив Терехов.

Він наголосив, що кожний ворожий обстріл – додаткове навантаження для комунальників, які займаються підготовкою до опалювального сезону і змушені переглядати плани.

“Було б неправдою сказати, що це не так. Бо ми відриваємо людей для усунення наслідків. Крім цього, комунікації пошкоджені, розбиті будинки. Це впливає на підготовку до опалювального сезону. Але комунальники працюють практично цілодобово, дуже серйозно готуємося”, - додав міський голова.

Нагадаємо, що російська федерація продовжує примушувати призовників укладати контракти з армією, щоб забезпечити поповнення військових сил для ведення війни проти України.

Як писали “Ми-Україна” раніше, російські окупанти продовжують тероризувати Харків. Так, вдень 26 вересня російські загарбники скинули на місто КАБи.

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.