За добу військові рф скинули 19 КАБів по Харківщині: наслідки

За добу військові рф скинули 19 КАБів по Харківщині: наслідки

За останню добу ворог здійснив 19 авіаударів по області, використовуючи керовані авіабомби. Внаслідок обстрілів постраждали житлові будинки, господарські споруди та цивільні підприємства.

Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов. 

6 липня о 03:58 у Куп'янському районі, селі Курилівка, Курилівської громади, через обстріл КАБ загорілися господарча споруда, гараж та два автомобілі. Також пошкоджено шість приватних домоволодінь поруч.

5 липня о 17:00 у селі Піщане Чугуївського району внаслідок обстрілу пошкоджено житловий будинок. Раніше, о 15:00, у селі Ківшарівка Куп'янської громади постраждало цивільне підприємство, пошкоджено адміністративну будівлю.

Того ж дня о 13:00 у селі Новоосинове, Куп'янського району, горіла хвойна підстилка на площі 1,5 гектара у Сеньківському лісництві, Куп'янського лісового господарства. О 10:56 у селі Слатине, Харківського району, внаслідок обстрілу загорівся дах складського приміщення та автомобільні шини на приватному підприємстві.

“На Харківському напрямку ворог п’ять разів атакував неподалік Глибокого та Липців. Три штурмові дії агресора  успішно відбито українськими захисниками. Триває бій у двох локаціях в районі Глибокого. Ситуація контрольована. На Куп’янському напрямку ворог протягом дня п’ять разів намагався просунутися до наших позицій неподалік Синьківки. Чотири атаки противника вже успішно відбито Силами оборони. Бій продовжується”, - йдеться у повідомленні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у ніч на 6 липня російські окупанти здійснили черговий напад на Сумську область, використовуючи безпілотні літальні апарати типу Shahed. Внаслідок атаки постраждала енергетична інфраструктура регіону.

Головне